22 Maj 2018
torek, 22 maja, 2018

Daljinsko ogrevanje na lesno biomaso v Bovcu – geodetske meritve

torek, 22 maja, 2018

Občina Bovec je za izvedbo projekta ustanovila Javno podjetje za proizvodnjo in dobavo toplotne energije DOLB Bovec, ki bo skrbelo tudi za upravljanje s sistemom. Sistem DOLB v Bovcu bo umeščen v najbolj strnjen del naselja, od industrijske cone do središča mesta. Toplovod bo dolg 1.614 metrov. Skupna vrednost investicije brez DDV je 1,1 milijona evrov, višina pridobljenih nepovratnih sredstev je dobrih 581 tisoč evrov, preostanek pa bo krila občina. Gradnja se bo začela v naslednjih dneh in bo predvidoma končana oktobra letos. S podpisom pogodbe se je začela izvedba prve faze. Družba Esotech je začela z deli takoj po prvomajskih praznikih. V sistem bodo priključili 15 uporabnikov. Med njimi sta največja Mahle Bovec in Kovi Bovec, na lesno biomaso pa se bodo že prihodnjo ogrevalno sezono greli še v Kulturnem domu Bovec, Osnovni šoli Bovec, na Občini Bovec, v Vrtcu Bovec in tudi drugi. Glavni toplovod je dolg 1470 metrov.

Na podlagi izdanega gradbenega dovoljenja smo na našem podjetju izvedli uradno zakoličbo celotne trase  cevovoda in kotlovnico v industrijski coni. Po končanih delih sledi še geodetski načrt novega stanja in izdelava elaborata GJI za potrebe vpisa podzemnega voda v uradne evidence.

Kontaktirajte nas, veseli bomo vašega telefonskega klica, elektronske pošte, oddanega povpraševanja preko naše spletne strani in prepričani smo, da vam lahko ponudimo hitro in profesionalno geodetsko storitev. Poslujemo na območju celotne Republike Slovenije s povdarkom na širšem področju severne in južne Primorske, notranjski in osrednji Sloveniji.

O avtorju


Direktor GEOKONFIN Geodetske storitve Tolmin, Nova Gorica, Cerkno Odgovorna oseba podjetja