06 Jun 2019
četrtek, 6 junija, 2019

Ureditev ceste in parkirišč v dolini Zadnjice v Trenti – geodetski načrt

četrtek, 6 junija, 2019

Dolina Zadnjice se pri vasi Na Logu v Trenti odcepi od doline Soče. Do tja vodi makadamska pot, ki je speljana ob potoku Krajcarica. Zajeda se globoko v osrčje Triglavskega pogorja.  Planince na odcepu vodi planinska pot na Kriške pode in do Belopotoškega slapu, pot se nato nadaljuje do konca doline. Konec poti, ki ga zapira mogočno ostenje Kanjavca, je izhodišče za vzpon na Triglav preko Doliča in obisk doline sedmerih jezer preko Prehodavcev.

V času turistične sezone je ta » naravni biser » zelo obiskan. Dostop vozilom v samo dolino na 600 metrih ceste preprečuje postavljena rampa, parkirišč je sicer dovolj ampak so neurejena. Na Občini Bovec imajo namen cesto in parkirišča ustrezno urediti. Za potrebe projektiranja smo na našem podjetju izdelali geodetski načrt obstoječega stanja celotnega območja obdelave.

Kontaktirajte nas, veseli bomo vašega telefonskega klica, elektronske pošte, oddanega povpraševanja preko naše spletne strani in prepričani smo, da vam lahko ponudimo hitro in profesionalno geodetsko storitev. Poslujemo na območju celotne Republike Slovenije s povdarkom na širšem področju severne in južne Primorske, notranjski in osrednji Sloveniji.

O avtorju


Direktor GEOKONFIN Geodetske storitve Tolmin, Nova Gorica, Cerkno Odgovorna oseba podjetja