05 Sep 2015
sobota, 5 septembra, 2015

Sanacija podpornih zidov v Tolminu, geodetske meritve

sobota, 5 septembra, 2015

Geodetske meritve

Na odseku ceste med krožiščem pri trgovinski coni in ovinkom “S” v naselju Tolmin potekajo gradbena dela na sanaciji podpornega zidu nad cesto med obema ovinkoma in širjenje ter urejanja cestišča. V drugi fazi bo sledilo še širjenje ceste z rušenjem zidov na obeh straneh odseka med Ficovim klancem in stavbo občinske uprave. Spremenjen bo nivo ceste in naklon vozišča. Podjetje GEOKONFIN geodetske storitve d.o.o. je na podlagi projekta za izvajanje del izvedlo uradno zakoličbo osi nove ceste in vse potrebne geodetske meritve ter izdelalo ustrezen elaborat geodetske storitve.

Kasneje se bo pred občinsko stavbo uredilo tudi križišče z dvema prehodoma za pešce. Hkrati z urejanjem cestne infrastrukture bodo na tem delu uredili še odvajanje meteornih voda iz središča Tolmina in ga navezali na nazadnje položene kanalizacijske cevi pod cesto med krožiščem in ovinkom “S”. Ob močnem deževju namreč sedaj meteorne vode v nekaterih višjih predelih Tolmina povzročajo kar nekaj nevšečnosti. Za kvaliteno izvedena dela bo poskrbelo podjetje SGP Zidgrad Idrija d.d. iz Idrije. Gradbena dela naj bi bila zaključena v roku 6 mesecev.

Kontaktirajte nas, veseli bomo vašega telefonskega klica, elektronske pošte, oddanega povpraševanja preko naše spletne strani in prepričani smo, da vam lahko ponudimo hitro in profesionalno geodetsko storitev. Poslujemo na območju celotne Republike Slovenije s povdarkom na širšem področju severne in južne Primorske, notranjski in osrednji Sloveniji.

O avtorju


Direktor GEOKONFIN Geodetske storitve Tolmin, Nova Gorica, Cerkno Odgovorna oseba podjetja