11 Dec 2012
torek, 11 decembra, 2012

OŠ France Bevk Tolmin, geodetski načrt

torek, 11 decembra, 2012
Osnovna šola France Bevk Tolmin, geodetski načrt

Geodetski načrt

Geodetski načrt je ena od pomembnih geodetskih storitev in predstavlja osnovo za izdelavo planskih dokumentov ter projektne in tehnične dokumentacije, ki sta osnova za posege v prostor. Kvalitetno izdelan geodetski načrt je predpogoj za dobro izdelano dokumentacijo.

Na geodetskem načrtu so v pomanjšanem merilu po kartografskih pravilih prikazani zemeljsko površje ter strukture nad in pod njim, podatki iz uradnih evidenc ter drugi podatki, ki so pomembni pri prostorskem načrtovanju, projektiranju in graditvi. Gre za prikaz dejanskega stanja terena, kjer so neposredno izmerjeni podatki in podatki iz evidenc ter drugih virov usklajeni.

Geodetski načrt izdela geodetsko podjetje. Izdelan mora biti v skladu s Pravilnikom o geodetskem načrtu, ki določa njegovo vsebino.

Potrebe po novi prometni ureditvi pred osnovno šolo Franceta Bevk v Tominu so iz leta v leto večja. Dostop do šole z avtobusi in osebnimi vozili ter razporeditev parkirnih prostorov je neustrezna. Naše podjetje je izdelalo detaljni geodetski načrt za potrebe projektiranja.

https://geokonfin.si/wp-content/uploads/2012/12/Geokonfin-OŠ-Tolmin-Geodetski-načrt-11.jpg
https://geokonfin.si/wp-content/uploads/2012/12/Geokonfin-OŠ-Tolmin-Geodetski-načrt1.jpg
https://geokonfin.si/wp-content/uploads/2012/12/Geokonfin_izravnava_meje.jpg

O avtorju


Direktor GEOKONFIN Geodetske storitve Tolmin, Nova Gorica, Cerkno Odgovorna oseba podjetja