14 Apr 2016
četrtek, 14 aprila, 2016

Nova zunanja ureditev osrednjega dela naselja Komen – Geodetski načrt

četrtek, 14 aprila, 2016
Naselje Komen - geodetski načrt

Komen je urbanizirano naselje in sedež istoimenske občine. Zaradi ugodne prometne lege se je Komen razvil v centralno naselje na Kraško – Komenskem Krasu. Z leti se je naselje brez nadzora vedno bolj širilo. Nekdaj čudovito kraško arhitekturo z značilnimi sklenjenimi domačijami, obzidanimi borjači, markantnimi kolonami ter drugim značilnim kamnitim inventarjem zastirajo moderne škatlaste stavbe z mavričnimi fasadami. Pomembno je, da se naselje širi kladno z naravnim in ustvarjenim bogastvom, ob upoštevanju ustreznih državnih in občinskih rostorskih aktov, ki morajo biti tako zasnovani tako, da ohranjajo značilno kraško arhitekturno ediščino ter preprečujejo sodobno tipološko in popolnoma neustrezno gradnjo.

Občina Komen namerava v prihodnosti arhitekturno urediti osrednji del naselja z novo tržnico in novo zunanjo ureditev. Naše podjetje je za potrebe projektiranja izdelalo detaljni geodetski načrt stanja z vso cestno in komunalno infrastrukturo. Geodetski načrt bo služil kot podlaga za nadaljno projektiranje.

Kontaktirajte nas, veseli bomo vašega telefonskega klica, elektronske pošte, oddanega povpraševanja preko naše spletne strani in prepričani smo, da vam lahko ponudimo hitro in profesionalno geodetsko storitev. Poslujemo na območju celotne Republike Slovenije s povdarkom na širšem področju severne in južne Primorske, notranjski in osrednji Sloveniji.


O avtorju


Direktor GEOKONFIN Geodetske storitve Tolmin, Nova Gorica, Cerkno Odgovorna oseba podjetja