23 Apr 2023
nedelja, 23 aprila, 2023

Kapelica Josefa Vachala v vasi Soča – geodetske meritve

nedelja, 23 aprila, 2023

Krajani Soče so na pokopališču v vasi pridobili kapelico Josefa Vachala. Lesen objekt bo namenjen obredom ob slovesu od pokojnikov. Kapela je upodobljena tudi na lesorezih češkega umetnika Josefa Vachala, ki je v vasi Soča ustvarjal med 1. svetovno vojno. Nova kapelica je oblikovana tako, da se čim bolj zlije s krajino. Materiali so skromni iz okolja, les, kamen, tako kot je običajno v Alpah. Poleg poslovilne vežice bo objekt vseboval tudi majhno čajno kuhinjo in sanitarije.

Izvajalec gradbenih del je bilo podjetje SGP Zidgrad Idrija. Pred začetkom del je naše podjetje izvedlo uradno zakoličbo. Po končanih delih smo za potrebe izdelave projekta izvedenih del izdelali še geodetski načrt novega stanja in izdelali ustrezni elaborat za vpis stavbe v kataster stavb.

Kontaktirajte nas, veseli bomo vašega telefonskega klica, elektronske pošte, oddanega povpraševanja preko naše spletne strani in prepričani smo, da vam lahko ponudimo hitro in profesionalno geodetsko storitev. Poslujemo na območju celotne Republike Slovenije s povdarkom na širšem področju severne in južne Primorske, notranjski in osrednji Sloveniji.

O avtorju


Direktor GEOKONFIN Geodetske storitve Tolmin, Nova Gorica, Cerkno Odgovorna oseba podjetja