21 Okt 2022
petek, 21 oktobra, 2022

Izgradnja parkirišča v naselju Slap ob Idrijci – geodetske meritve

petek, 21 oktobra, 2022

Naselje Slap ob Idrijci ima ob reki Idrijci kopališče katero je zelo atraktivno in v poletnem času tudi oblegano. Domačini so na levem bregu že pred leti uredili igrišče za odbojko na mivki, na desnem bregu je vaško športno igrišče. Zadnja leta je obiskovalcev vse več, zaradi česar nastaja problem s parkiranjem. Avtomobili, ki se gnetejo ob cesti, preprečujejo prehod interventnim vozilom, težave imajo kmetovalci, ki tam mimo skoraj ne morejo s traktorji, kar je zlasti v času košnje zelo problematično. Občina Tolmin je z namenom rešitve tega problema odkupila parcelo med državno cesto »Keltiko« in lokalno prek mosta čez Idrijco, ki je že zdaj nekakšno začasno parkirišče. V proračunu Občine Tolmin je denar za izvedbo že zagotovljen.
Po pridobitvi ustreznega gradbenega dovoljenja je naše podjetje izvedlo uradno zakoličbo celotne cestne infrastrukture. Gradbeno podjetje Raspet d.o.o. iz Bukovega bo v kratkem pričelo z gradbeni deli. Po končanih delih sledi še geodetski načrt za potrebe izdelave projekta izvedenih del in pridobitve uporabnega dovoljenja.

Kontaktirajte nas, veseli bomo vašega telefonskega klica, elektronske pošte, oddanega povpraševanja preko naše spletne strani in prepričani smo, da vam lahko ponudimo hitro in profesionalno geodetsko storitev. Poslujemo na območju celotne Republike Slovenije s povdarkom na širšem področju severne in južne Primorske, notranjski in osrednji Sloveniji.

O avtorju


Direktor GEOKONFIN Geodetske storitve Tolmin, Nova Gorica, Cerkno Odgovorna oseba podjetja