V okviru 2c. faze izgradnje Nordijskega centra Planica želi investitor Zavod za šport Republike Slovenije Planica na območju med Planico in Ratečami zgraditi tudi nove tekaške proge, ki bi jih povezali s tekaškimi progami proti Podkorenu in Kranjski Gori na severu ter proti Tamarju na jugu. Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Z izgradnjo tekaškega centra se bodo pridobile nove športne površine, osrednji objekt za smučarske teke, stadion, igrišče in tekaške proge. Pričakuje se povečanje atraktivnosti turistične destinacije, dodatno ponudbo novih produktov, izboljšano strukturo gostov, povečano število dnevnih in stacionarnih gostov.

Predvidene proge za izvedbo svetovnega pokala v smučarskih tekih za prosto tehniko širine 9,00 m bodo dolge od 1,40 km do 3,75 km in bodo potekale večinoma na vršaju hudournika Ciprnik, tekaške proge za klasično tehniko širine 6,00 m (na vzponih 9,00 m) in dolžine od 2,50 km do 7,50 km pa po travniških in gozdnatih površinah v smeri proti Ratečam. Skupna dolžina vseh predvidenih prog znaša 9.400,00 m (od teh se 2300,00 m prekriva z obstoječimi), letna rolkarska proga pa bo dolga 1500,00 m. V okviru izgradnje tekaških prog je na JV delu območja nordijskega centra Planica predvidena tudi izgradnja osrednjega objekta za smučarske teke s tribuno za gledalce velikosti 120,00 m x 60,00 m.

Geodetski inženiring

Našemu podjetju GEOKONFIN d.o.o. je bil dodeljen celotni geodetski inženiring ob izvajanju gradbenih del v sklopu izgradnje tekaških prog. Nad tako velikim projektom smo z vso resnostjo in strokovnostjo pristopili k izvedbi geodetskih meritev. Začeli smo z zakoličbo tras tekaških prog, sledijo geodetska dela na izgradnji treh večjih mostov za prečkanje prog ter ureditev dveh večjih hudournikov. Po končanih delih sledi še geodetski načrt novega stanja za potrebe izdelave projekta izvedenih del.

Kontaktirajte nas, veseli bomo vašega telefonskega klica, elektronske pošte, oddanega povpraševanja preko naše spletne strani in prepričani smo, da vam lahko ponudimo hitro in profesionalno geodetsko storitev. Poslujemo na območju celotne Republike Slovenije s povdarkom na širšem področju severne in južne Primorske, notranjski in osrednji Sloveniji.

O avtorju


Direktor GEOKONFIN Geodetske storitve Tolmin, Nova Gorica, Cerkno Odgovorna oseba podjetja