15 Nov 2016
torek, 15 novembra, 2016

Izgradnja novega vodovoda v Bavšici – geodetski načrt

torek, 15 novembra, 2016

Bavšica je dolina, za katero povprečen gornik le redko sliši. Dolina pod strmimi pobočji Krnice, Črnega vrha, Bavškega Grintavca in Svinjaka, ki je včasih nudila zavetje več kot sedemdesetim prebivalcem, danes pa so se v njej udomačile živali – srnjad in ptice. Mnogi jo označujejo za biser Triglavskega narodnega parka, saj je to kraj, kjer se duša in telo odpočijeta od sodobnega tempa življenja. Na koncu doline se nahaja Planinsko učno središče (PUS) Bavšica, lično urejen dom, ki ga upravlja Mladinska komisija PZS.

V vseh teh letih se obiskovalci doma soočajo s slabo kvaliteto pitne vode ter nezadostnimi pretoki in slabo vodovodno oskrbo. V letu 2017 imajo namen izvesti rekonstrukcijo obstoječega vodovodnega omrežja od zajetja do rezervoarja pitne vode v neposredni bližini doma. Za potrebe projektiranja novega cevovoda smo na našem podjetju izdelali ustrezni elaborat geodetske storitve – geodetskega načrt obstoječega stanja.

Kontaktirajte nas, veseli bomo vašega telefonskega klica, elektronske pošte, oddanega povpraševanja preko naše spletne strani in prepričani smo, da vam lahko ponudimo hitro in profesionalno geodetsko storitev. Poslujemo na območju celotne Republike Slovenije s povdarkom na širšem področju severne in južne Primorske, notranjski in osrednji Sloveniji.


O avtorju


Direktor GEOKONFIN Geodetske storitve Tolmin, Nova Gorica, Cerkno Odgovorna oseba podjetja