29 Sep 2015
torek, 29 septembra, 2015

Geodetske meritve, sanacija plazovitega strmega terena v planino Polog

torek, 29 septembra, 2015
geodetske meritve

Geodetske meritve

Geodetska dejavnost so geodetske meritve in opazovanja, kartiranje ter druga dela in postopki, potrebni za evidentiranje podatkov o nepremičninah in prostoru, razmejevanje nepremičnin in meritve za tehnične namene.

Sanacija plazovitega strmega terena v dolino Polog

Na približno štirih kilometrih ceste od Zatolmina proti Pologu, bo zaradi sanacije plazovitega strmega terena cesta zaprta vsaj mesec dni. Močno deževje je v mesecu septembru sprožilo zemeljski plaz in potrebno je bilo ukrepati. Občina Tolmin je že pripravljala dokumentacijo na podlagi geoloških ogledov ampak jih je narava prehitela. Drevesa na celotnem problematičnem pobočju so odstranjena, sanirati bo potrebno strmo brežino nad cesto, postavila se bo podporna kamnita zložba v dolžini trideset do štirideset metrov in brežino zavarovalo z mrežami.

Naše podjetje je v ta namen izvedlo geodetski načrt celotnega območja na podlagi katerega se bo projektiral podporni zid in izračunala se bo količina izkopanega in odvoženega materijala. Po končanih delih sledi še geodetski načrt novega stanja izvedenih del.

Kontaktirajte nas, veseli bomo vašega telefonskega klica, elektronske pošte, oddanega povpraševanja preko naše spletne strani in prepričani smo, da vam lahko ponudimo hitro in profesionalno geodetsko storitev. Poslujemo na območju celotne Republike Slovenije s povdarkom na širšem področju severne in južne Primorske, notranjski in osrednji Sloveniji.

O avtorju


Direktor GEOKONFIN Geodetske storitve Tolmin, Nova Gorica, Cerkno Odgovorna oseba podjetja